Bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum

Kom de geschiedenis van de omgeving beleven!

Grenzeloos is gelegen in een uniek stukje cultuur en natuur. Voordat u aan uw wandeling of fietstocht begint, is het een echte aanrader om een kijkje te nemen in ons bezoekerscentrum. Vanaf hier kunt u met een koffer vol verhalen het gebied in trekken, waardoor de omgeving tot leven komt. In deze ruimte worden verschillende plaatsen, met allemaal hun eigen geschiedenis, onder een vergrootglas gelegd. Het is ingedeeld met 7 panelen gevuld met verhalen uit de omgeving en 3 panelen met een persoonlijk verhaal. Doldersum is het perfecte start- en eindpunt om zowel de Koloniën van Weldadigheid, het Drents-Friese Wold, Veenhuizen en Noordwolde te gaan ontdekken.  Klik hier voor het tv fragment. 

Paneel in Bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum

Neem een stukje beleving mee naar huis

Kom hier beleven wat de omgeving te bieden heeft, bekijk een stukje geschiedenis en ontdek de mooiste wandel- en fietsroutes. Tevens is er in ons bezoekerscentrum ook een shop aanwezig met onder andere streekproducten, boeken, food en non-food artikelen. 

 

Bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum - Gedeelte van de ruimte en shop

Met een koffer vol verhalen de omgeving in 

In het bezoekerscentrum geven we tien panelen weer, met allemaal een eigen bijzonder verhaal. Deze tien verhalen spelen zich af in zeven gebieden, bij al deze gebieden hebben we passende fiets- en wandelroutes samengesteld. Kies hieronder het verhaal dat u aanspreekt en bekijk vervolgens de verschillende routes. 

Maatschappij van Weldadigheid

Vrije kolonie, hart in Frederiksoord, vlakbij Wilhelminaoord en Vledder

Zorgvlied

Ontstaan na de Maatschappij van Weldadigheid

Veenhuizen

Strafkolonie (niet zichtbaar op de kaart, richting Appelscha)

Noordwolde

Riet en rotan dorp, Friesland

Drents-Friese Wold

Omgeving rondom Doldersum

Doldersummerveld

Onderdeel van Drents-Friese Wold

Havelterberg en Holtingerveld

Hunebedden en grafheuvels, de natuur vertelt de geschiedenis

Translate »