Doldersummerveld

Op deze pagina worden eerst de fietsroutes getoond en daarna de wandelroutes. Bij alle routes worden twee mogelijkheden geboden. Door op de titel van de route te klikken, kunt u het pdf-boekje van de route downloaden.  

De QR-code is van de spacetime layer app, als u deze wilt gebruiken moet u eerst de spacetime layer app downloaden op uw telefoon. Als u de QR code scant wordt u meteen naar de spacetime layer app geleid. Dan krijgt u als eerst de informatie over de route te zien. Als u dan naar onder scrolt ziet u de verschillende tussenstops. Druk op de knop ‘gebruik op de kaart’ om de route te kunnen zien. Wilt u de route volgen terwijl u fietst of wandelt, klik dan rechtsboven op volgen. 

Fietsroutes door Doldersummerveld  

De hieronder weergegeven fietsroutes starten en eindigen in Doldersum. U kunt de namen van de routes herkennen van routes van Weldadig Oord, we hebben hier een aanpassing in gedaan, zodat u vanaf ons bezoekerscentrum makkelijk kunt vertrekken. De routes zijn hierdoor wat langer dan de oorspronkelijke routes.

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute l de Friese Wouden l 30,7 km

Deze route gaat dwars door Nationaal-Park Drents Friese Wold. Tijdens uw route komt u ook nog langs de prachtige dorpen Boschoord, Zorgvlied, Wateren, Oude Willem en Diever. 

vijf koeien nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Zindag – 29,4 km

Met de route Zindag, kom je door de prachtige dorpen Boschoord, Zorgvlied, Wateren, Wapse en Vledder. Ook kom je nog lang het Urnenveld (grootste van Europa). 

koeien nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Wapse Rond – 42 km

De route Wapse, rond gaat langs Boschoord, Zorgvlied, Diever en Wapse. Ook gaat deze route langs het nationaal park Drents-Friese Wold.

Fietsroute l Bosroute l 85,8 km

De Bosroute, gaat door de dorpen Vledder, Boschoord, Boijl, Langedijke, Diever en Oude Willem. Tijdens deze route kom je achter de historie van deze oude dorpen waardoor deze route perfect is voor de historie en cultuur liefhebbers.

Qr-code Kolonie en Lindevallei

Fietsroute l Friese Wold l 44,2 km

Deze route komt door het prachtige natuurgebied Drents-Friese Wold, wat deze route perfect maakt voor natuurliefhebbers. 

Fietsroute – het grote bos en de natuur – 58,8 km

Deze route brengt je dwars door Drents-Friese Wold. Ondertussen kan je het Canadameer en het Urnenveld bekijken. Geschikt voor iedereen die van natuur en historie houdt. 

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Uffelte – Doldersum – 59,3 km

Deze route loopt van Doldersum naar Uffelte. Tijdens deze route kom je door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Holtingerveld als natuurgebieden. Ook kom je door de dorpen Wateren, Havelte en Vledder.

 

Fietsroute – Dwingelerveld – 84,6 km

Tijdens de route Dwingelderveld kom je langs de natuurgebieden van Nationaal-Park Drents Friese Wold, het Canadameer en Nationaal park Dwingelderveld. De perfecte route voor natuurliefhebbers.

Wandelroutes door Doldersummerveld

Qr-code Sterrebosroute

Wandelroute Doldersum – Lange Poel – 15,7 km

De route Doldersum – Lange Poel gaat langs de dorpen Boschoord, Zorgvlied en Wateren. Verder kom je nog langs het Canadameer, het informatiecentrum Huenderhoeve en de Schaapskooi Drents-Friese Wold. De wandelroute Doldersum- Lange Poel gaat dwars door het natuurgebied Drents-Friese Wold. 

vijf koeien nabij Grenzeloos en Zo

Wandelroute Doldersum – Zorgvlied – Boschoord – 16,8 km

Als u van de natuur houdt is dit een perfecte wandelroute. De route gaat door het nationaal park Drents-Friese Wold. Ondertussen komt u ook langs de uitkijktoren Doldersummerveld. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het veld.

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Knapzakroute Doldersum – 21 km

Deze Knapzakroute brengt je door de uitgestrekte bossen en heidevelden van Zuidwest-Drenthe. Onderweg maak je op allerlei plaatsen kennis met de negentiende-eeuwse geschiedenis van het gebied waarin de Maatschappij van Weldadigheid de hoofdrol vervulde.
Zo besloot de Maatschappij om in het dorp Zorgvlied een Landbouw-kundig Instituut op te richten. Hier zouden de kinderen van kolonisten, als ze goed konden leren, van de Maatschappij de kans krijgen om later opzichter te worden. In de praktijk kwam er echter niet al te veel van deze goede bedoelingen terecht.

 

Qr-code Sterrebosroute

Wandelroute Doldersum – Doldersummerveld – 8 km

Deze prachtige route loopt door Doldersum en langs het Doldersummerveld. Onderweg komt u langs de Sophiahoeve, de oorlogsmonumenten, de Maatschappij van Weldadigheid en nog meer bezienswaardigheden.

vijf koeien nabij Grenzeloos en Zo

Wandelroute Over het turf van vrouwenveld – 13 km

Deze wandelroute brengt u over het Doldersummerveld, het Vrouwenveld en het Landgoed Boschoord naar de Drentse dorpen Zorgvlied en Doldersum. Zo’n 200 jaar geleden werkten hier de vrouwen in het hoogveen van Vrouwenveld om turf, dat hier gestoken werd, te keren om te drogen. Een prachtige route door de bossen, over de heide, langs plateauduinen en vennen.

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Wandelroute Doldersum -Berkenheuvelgebied – Wapserveld – 19,4 km

Deze route is ideaal voor de natuurliefhebbers. De route gaat namelijk door het Berkenheuvelgebied en het Wapserveld. 

 

Translate »