Heerlijk fietsen in het mooie Drenthe

Doldersum is prachtig om te verkennen met de fiets. Waar gaat u vandaag naartoe?

Mooie fietsroutes start u bij Grenzeloos in Doldersum!

Doldersum ligt 20 km van Giethoorn – 15 km van Steenwijk – 15 km van Wolvega.

Ons gebied staat bekend om zijn goede fiets- en wandelpaden. Zo kunt u onze locatie goed gebruiken als start- en eindpunt. Uw auto kunt u gratis op ons parkeerterrein zetten. Tevens hebben wij voor e-bikes een oplaadpunt! Grenzeloos is gelegen tussen fietsknooppunt 12 en fietsknooppunt 14.

 

Fietsroutes start- eind Doldersum

Vanuit de verhalen die wij het bezoekerscentrum tonen, hebben we mooie fietsroutes gemaakt. Hieronder vindt u het pdf- document of de QR-code naar de routes.

Bij alle routes worden twee mogelijkheden geboden. Door op de titel van de route te klikken, kunt u het pdf-boekje van de route downloaden.  

De QR-code is van de spacetime layer app, als u deze wilt gebruiken moet u eerst de spacetime layer app downloaden op uw telefoon. Als u de QR code scant wordt u meteen naar de spacetime layer app geleid. Dan krijgt u als eerst de informatie over de route te zien. Als u dan naar onder scrolt ziet u de verschillende tussenstops. Druk op de knop ‘gebruik op de kaart’ om de route te kunnen zien. Wilt u de route volgen terwijl u fietst, klik dan rechtsboven op volgen. 

 

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute Museumroute – 28,4 km

Deze route brengt u langs ‘De schatkamers van Westerveld’. Breng een bezoek aan het Zeemuseum Miramar en Museum Valse Kunst in Vledder, het OERmuseum in Diever en Museum de Proefkolonie in Frederiksoord. Vier uiteenlopende musea die van uw fietstocht, door de prachtige Drentse dorpen en natuur, een ware belevenis maken. Natuur en cultuur komen hier samen!

vijf koeien nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute Zindag – 29,4 km

Met de route Zindag, kom je door de prachtige dorpen Boschoord, Zorgvlied, Wateren, Wapse en Vledder. Ook kom je nog lang het Urnenveld (grootste van Europa). 

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute de Friese Wouden – 30,7 km

Deze route gaat dwars door Nationaal-Park Drents Friese Wold. Tijdens uw route komt u ook nog langs de prachtige dorpen Boschoord, Zorgvlied, Wateren, Oude Willem en Diever. 

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute Heerlijk Dieveren – 38,9 km

Als u van natuur en cultuur houdt dan is dit een ideale route voor u! Deze route gaat namelijk dwars door het Drents-Friese Wold en komt langs een aantal mooie dorpen.

Qr-code Kolonie en Lindevallei

Fietsroute Wapse Rond – 42 km

De route Wapserond gaat langs Boschoord, Zorgvlied, Diever en Wapse. Ook gaat deze route langs het nationaal park Drents-Friese Wold.

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute Friese Wold – 44,2 km

Deze route komt door het prachtige natuurgebied Drents-Friese Wold, wat deze route perfect maakt voor natuurliefhebbers. 

Fietsroute Terug naar de oertijd _ 45,4 km

Deze route brengt je naar het natuurgebied Holtingerveld. Een prachtig oerlandschap dat gekneed is door ijs en oorlog. Al duizenden jaren zwerven hier mensen over de heide. Eerst om voedsel te zoeken, later om vee te weiden. Tegenwoordig trekken de herders met de schaapskudde de heide op. Een prachtig spektakel. Nog altijd zijn de restanten van het vliegveld te zien dat in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter werd aangelegd. En natuurlijk mag een bezoek aan de Havelter hunebedden niet ontbreken.

Fietsroute Weldadig Rondje – 49,6 km

Deze fietstocht gaat langs de bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid en brengt je onder andere naar Doldersum, Vledder, Frederiksoord en Wilhelminaoord. Ook kom je onderweg in verschillende Desperado Koloniën.

Fietsroute de Stellingwerven – 51,3 km

Deze prachtige route komt langs de heide en weide velden en ook langs het Doldersummerveld. Deze route is perfect voor u als u van de dorpen in het Stellingwerfgebied houdt. 

Fietsroute Erop uit – 52,7 km

Deze route is perfect voor de fietsers die de oude historie van de dorpen wil ontdekken. Tijdens deze route kom je langs Vledder, Wilhelminaoord, Willemsoord, Noordwolde-Zuid, Noordwolde, Oosterstreek en Boschoord.

Fietsroute Drents-Friese Wold – 58,8 km

Deze route komt langs prachtige natuurgebieden genaamd het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Nationaal Park Dwingelderveld. Perfecte route voor de natuurliefhebbers dus.

Fietsroute Het grote bos en de natuur – 58,8 km

Deze route brengt je dwars door Drents-Friese Wold. Ondertussen kan je het Canadameer en het Urnenveld bekijken. Geschikt voor iedereen die van natuur en historie houdt. 

Fietsroute Uffelte – Doldersum – 59,3 km

Deze route loopt van Doldersum naar Uffelte. Tijdens deze route kom je door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Holtingerveld als natuurgebieden. Ook kom je door de dorpen Wateren, Havelte en Vledder.

Fietsroute Kolonie en de Lindevallei – 61,7 km

Deze route is van de Koloniën van Weldadigheid en deze laat het verhaal zien van de Kolonie en de Lindevallei. De route brengt u door drie provincies: Drenthe, Overijssel en Friesland. Het is heerlijk struinen door water en bos. 

Fietsroute Veenhuizen – 63,9 km

Deze route gaat van Doldersum naar Veenhuizen. Onderweg kom je nog langs de parken Drent-Friese Wold en Fochteloërveen. Deze route is perfect voor zowel natuur als cultuur liefhebbers. 

Fietsroute van Bajes tot Bajes – 67,7 km

Deze indrukwekkende fietsroute brengt je van Hoeve Boschoord naar het monumentale Veenhuizen. Onderweg fiets je door het prachtige natuurgebied van het Drents-Friese Wold en het Fochteloërveen. Cultuur en natuur komen hier samen!

Fietsroute van Kolonie III naar Hollands Venetie – 69,9 km

Een geweldige route die je voert langs Willemsoord (Kolonie III), door het Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Giethoorn. Fiets door een prachtig natuurgebied en maak kennis met het unieke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid.

Fietsroute de Koloniën – 70 km

De route, De Koloniën start bij bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum en komt langs de verschillende dorpen WIlhelminaoord, Willemsoord, Steenwijkerwold, Steenwijk, Eesveen, Frederiksoord, Vledder, Oude Willem, Wateren, Zorgvlied en Boschoord. Ook komt u nog langs het natuurgebied Nijensleekerveld.

Fietsroute Dwingelerveld – 84,6 km

Tijdens de route Dwingelerveld kom je langs de natuurgebieden van Nationaal-Park Drents Friese Wold, het Canadameer en Nationaal park Dwingelerveld. De perfecte route voor natuurliefhebbers.

Fietsroute Pad van de paupers – 85,6 km

Dit is een prachtige fietsroute langs de Weerribben-Wiede, Blokzijl en Kolonie III. Zo’n 200 jaar geleden kregen de paupers uit de steden in de Koloniën van Weldadigheid een kans om een nieuw leven op te bouwen. Het Pad van de Paupers volgt de reis die ze maakten via Blokzijl naar Willemsoord. 

Fietsroute Bosroute – 85,8 km

De Bosroute, gaat door de dorpen Vledder, Boschoord, Boijl, Langedijke, Diever en Oude Willem. Tijdens deze route kom je achter de historie van deze oude dorpen waardoor deze route perfect is voor de historie en cultuur liefhebbers.

Translate »