Havelterberg en Holtingerveld

Op deze pagina worden eerst de fietsroutes getoond en daarna de wandelroutes. Bij alle routes worden twee mogelijkheden geboden. Door op de titel van de route te klikken, kunt u het pdf-boekje van de route downloaden.  

De QR-code is van de spacetime layer app, als u deze wilt gebruiken moet u eerst de spacetime layer app downloaden op uw telefoon. Als u de QR code scant wordt u meteen naar de spacetime layer app geleid. Dan krijgt u als eerst de informatie over de route te zien. Als u dan naar onder scrolt ziet u de verschillende tussenstops. Druk op de knop ‘gebruik op de kaart’ om de route te kunnen zien. Wilt u de route volgen terwijl u fietst of wandelt, klik dan rechtsboven op volgen. 

 

Fietsroutes door Havelterberg en Holtingerveld 

De hieronder weergegeven fietsroutes starten en eindigen in Doldersum. U kunt de namen van de routes herkennen van routes van Weldadig Oord, we hebben hier een aanpassing in gedaan, zodat u vanaf ons bezoekerscentrum makkelijk kunt vertrekken. De routes zijn hierdoor wat langer dan de oorspronkelijke routes. 

Fietsroute – Doldersum – Terug naar de oertijd _ 45,4 km

Deze route brengt je naar het natuurgebied Holtingerveld. Een prachtig oerlandschap dat gekneed is door ijs en oorlog. Al duizenden jaren zwerven hier mensen over de heide. Eerst om voedsel te zoeken, later om vee te weiden. Tegenwoordig trekken de herders met de schaapskudde de heide op. Een prachtig spektakel. Nog altijd zijn de restanten van het vliegveld te zien dat in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetter werd aangelegd. En natuurlijk mag een bezoek aan de Havelter hunebedden niet ontbreken.

Fietsroute – Uffelte – Doldersum – 59,3 km

Deze route loopt van Doldersum naar Uffelte. Tijdens deze route kom je door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Holtingerveld als natuurgebieden. Ook kom je door de dorpen Wateren, Havelte en Vledder.

Fietsroute – Dwingelerveld – 84,6 km

Tijdens de route Dwingelderveld kom je langs de natuurgebieden van Nationaal-Park Drents Friese Wold, het Canadameer en Nationaal park Dwingelderveld. De perfecte route voor natuurliefhebbers.

Er zijn bij de omgeving Havelterberg en Holtingerveld geen wandeladviezen, omdat de afstand tussen Doldersum en Havelte te groot is.

Translate »