Heerlijk wandelen in de Drentse natuur

Drenthe biedt oneindig veel wandelroutes in een gevarieerd landschap. Welke wandelpaden gaat u vandaag ontdekken?

Prachtige gemarkeerde wandelroutes nabij Grenzeloos

Doldersum ligt 20 km van Giethoorn – 15 km van Steenwijk – 15 km van Wolvega

Blijft u overnachten in hotel Grenzeloos? Dan heeft u waarschijnlijk alle tijd om te genieten en tot rust te komen van de prachtige natuur in Drenthe. De beste manier om de wonderen uit de provincie te ontdekken is door te wandelen. En laat Drenthe nou net de provincie zijn waar u de meeste wandelroutes treft. Zo is er nabij Grenzeloos al meer dan 140 km aan wandelgebied met 40 gemarkeerde wandelroutes. Tijdens deze wandelroutes komt u langs allemaal mooie plekken in Drenthe. Onze locatie is hiermee perfect om uw wandeltocht te beginnen. Wist u dat het bosgebied, direct naast restaurant Grenzeloos knooppunten bevat? Het ideale startpunt!

Ontdek de wandelroutes van Drenthe in alle rust

De meeste mensen kiezen er vandaag de dag voor om even helemaal tot rust te komen door te gaan wandelen in Drenthe. In onze provincie vindt u niet alleen prachtige bosgebieden en natuurparken, maar ook diverse pittoreske komdorpen. Dit zijn kleine dorpen middenin de natuur waar u op bourgondische wijze kunt genieten van heerlijke eten in de verschillende restaurants en cafés. Tijdens uw wandelroute door Drenthe is het dan ook niet gek dat u langs meerdere van deze dorpen komt. Dit is het perfecte moment om even uit te rusten op een zonnig terrasje. Wil je liever meer van de natuur ontdekken? Kies dan eens voor de gemarkeerde wandelroutes in Drenthe. Deze wandelroutes zijn gemakkelijk te herkennen door de vele borden die langs de route staan. Bekijk snel hier onder al onze favoriete gemarkeerde wandelroutes en ontdek Drenthe in alle rust.

Gemarkeerde wandelroutes rond Doldersum

In Nederland zijn er nog maar een beperkt aantal écht stille plekjes. Via Grenzeloos loopt u via Doldersum richting landgoed Boschoord. Hier kunt u wandelen over smalle, onverharde paadjes en onder prachtige loof en naaldbomen. Ook komt u langs prachtige watergebieden. Hier vindt u allerlei mooie wandelroutes, wij hebben onze favorieten op een rij gezet:

Schotse hooglander nabij Grenzeloos

Het Doldersummerveld

Wandel 13 of 15 km door vochtig heidegebied binnen het Nationaal Park Drent-Friese Wold. U wandelt door bos en heide en komt onderweg bezienswaardigheden tegen.

Drentse Heide nabij Grenzeloos

De heideroute van Doldersummerveld

Deze route van 8 km loopt door een bosgebied vol variatie. Van moeras, stuifzand en vennetjes tot heide, bolle akkers en beekdalen, u vindt het op deze route.

Ingang Vledderhof nabij Grenzeloos

Het Vledderhof

Deze prachtige route van 8,5 km loopt over landgoed Vledderhof. Dit landgoed is een van de mooiste voorbeelden van een ontginningslandgoed.

Ganzenpoel nabij grenzeloos

Het verhaal van Monument Doldersum

Deze indrukwekkende route is 5 km lang. Neem een duik in de historie van Drenthe en leer over de tijd toen vrijheid niet vanzelfsprekend was.