Kom heerlijk wandelen in de Drentse natuur

Drenthe biedt oneindig veel wandelroutes in een gevarieerd landschap. Welke wandelpaden gaat u vandaag ontdekken?

Bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum

Naast ons restaurant hebben we sinds kort een bezoekerscentrum.
Via panelen waant u zich dooer de omgeving.
Bij ieder paneel geven we een wandel- en fietsadvies.

Fietsroute eropuit, klik hier.
Klik hier voor het gpx bestand. 

Wandelroutes in de omgeving van Doldersum

Bent u een echte wandelfanaat? Dan is het niet zo vreemd dat u houdt van Drenthe en in het bijzonder de omgeving van Doldersum. Ieder jaar weer komen er honderden toeristen genieten van de ongerepte Drentse natuur. Dit doen zij vooral door de wonderen uit de natuur te voet te ontdekken. Niet voor niets vindt u rondom Doldersum talloze wandelroutes die naar de meest prachtige plekjes van het Doldersummerveld leiden. Al deze routes zijn tientallen kilometers lang, waardoor u langs verschillende facetten van de Drentse natuur loopt. Tijdens het wandelen in de omgeving van Doldersum komt u langs verschillende leuke dorpjes en vooral heel veel natuur. Dit zorgt ervoor dat uw ontdekkingstocht in Drenthe ieder keer weer verrassend is!

Ontdek de poëzie met het wandelen in Doldersum

Wanneer u tijdens uw vakantie wilt wandelen, dan bent u in Drenthe zeker weten op de juiste plek. Nergens in Nederland vindt u namelijk zoveel avontuurlijke wandelroutes door de ongerepte natuur als in deze provincie. Tijdens uw wandeling door het Doldersummerveld lijkt het zelfs alsof u te maken heeft met ware poëzie. De avondzon weerspiegelt zich regelmatig in één van de vele heidevennetjes, vogelnekken richten zich op en een klein addertje kronkelt door het gras. Een schitterend beeld waar het hart van iedere wandelliefhebber gegarandeerd sneller van gaat kloppen.

Wandelen in het Doldersummerveld

Het Doldersummerveld is een schitterend heidereservaat dat is gelegen op de flank van het beekdal van de Vledder- en Wapserveensche Aa ten noorden van Dolderum. Hiermee maakt het reservaat onderdeel uit van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Voor een wandeling door het Doldersummerveld kunt u de gemarkeerde wandelroute vanuit Doldersum volgen. Door deze wandelroute te volgen komt u uiteindelijk uit bij de schaapskooi aan de Heunderweg wat direct het startpunt is voor de wandelroute door het heidereservaat. Tijdens uw wandeling komt u over hobbelig stuifzandgebied, waardoor u te maken krijgt met veel variatie in bodemsamenstelling. Hierdoor ziet u voortdurend andere flora en fauna. Maak snel uw wandeling door het Doldersummerveld en geniet in alle rust van de ongerepte natuur van Drenthe.

Vind de knooppunten van wandelroutes bij hotel Grenzeloos

Steeds vaker kiezen toeristen ervoor om te blijven overnachten in hotel Grenzeloos. De voornaamste reden hiervoor is dat wij ons direct naast een bosrijk gebied bevinden met daarin meer dan 140 kilometer aan wandelgebied. Hierin vindt u zo’n 40 gemarkeerde wandelroutes die allemaal een verschillende afstand hebben. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om te wandelen in de omgeving van Doldersum. Wanneer u tijdens uw verblijf wilt wandelen, dan vindt u de knooppunten van de wandelroutes in Drenthe direct naast ons restaurant. Hiermee is hotel Grenzeloos dus de ideale uitvalbasis voor een rustgevende wandelvakantie. Bekijk snel al onze meerdaagse arrangementen en wie weet mogen wij u binnenkort verwelkomen!

Gemarkeerde wandelroutes rond Doldersum

In Nederland zijn er nog maar een beperkt aantal écht stille plekjes. Via Grenzeloos loopt u via Doldersum richting landgoed Boschoord. Hier kunt u wandelen over smalle, onverharde paadjes en onder prachtige loof en naaldbomen. Ook komt u langs prachtige watergebieden. Hier vindt u allerlei mooie wandelroutes, wij hebben onze favorieten op een rij gezet:

Schotse hooglander nabij Grenzeloos

Het Doldersummerveld

Wandel 13 of 15 km door vochtig heidegebied binnen het Nationaal Park Drent-Friese Wold. U wandelt door bos en heide en komt onderweg bezienswaardigheden tegen.

Drentse Heide nabij Grenzeloos

De heideroute van Doldersummerveld

Deze route van 8 km loopt door een bosgebied vol variatie. Van moeras, stuifzand en vennetjes tot heide, bolle akkers en beekdalen, u vindt het op deze route.

Ingang Vledderhof nabij Grenzeloos

Het Vledderhof

Deze prachtige route van 8,5 km loopt over landgoed Vledderhof. Dit landgoed is een van de mooiste voorbeelden van een ontginningslandgoed.

Ganzenpoel nabij grenzeloos

Het verhaal van Monument Doldersum

Deze indrukwekkende route is 5 km lang. Neem een duik in de historie van Drenthe en leer over de tijd toen vrijheid niet vanzelfsprekend was.