Zorgvlied

Op deze pagina worden eerst de fietsroutes getoond en daarna de wandelroutes. Bij alle routes worden twee mogelijkheden geboden. Door op de titel van de route te klikken, kunt u het pdf-boekje van de route downloaden.  

De QR-code is van de spacetime layer app, als u deze wilt gebruiken moet u eerst de spacetime layer app downloaden op uw telefoon. Als u de QR code scant wordt u meteen naar de spacetime layer app geleid. Dan krijgt u als eerst de informatie over de route te zien. Als u dan naar onder scrolt ziet u de verschillende tussenstops. Druk op de knop ‘gebruik op de kaart’ om de route te kunnen zien. Wilt u de route volgen terwijl u fietst of wandelt, klik dan rechtsboven op volgen. 

Fietsroutes bij het verhaal van Zorgvlied 

De hieronder weergegeven fietsroutes starten en eindigen in Doldersum. U kunt de namen van de routes herkennen van routes van Weldadig Oord, we hebben hier een aanpassing in gedaan, zodat u vanaf ons bezoekerscentrum makkelijk kunt vertrekken. De routes zijn hierdoor wat langer dan de oorspronkelijke routes.

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute l de Friese Wouden l 30,7 km

Deze route gaat dwars door Nationaal-Park Drents Friese Wold. Tijdens uw route komt u ook nog langs de prachtige dorpen Boschoord, Zorgvlied, Wateren, Oude Willem en Diever. 

vijf koeien nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Zindag – 29,4 km

Met de route Zindag, kom je door de prachtige dorpen Boschoord, Zorgvlied, Wateren, Wapse en Vledder. Ook kom je nog lang het Urnenveld (grootste van Europa). 

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Heerlijk Dieveren – 38,9 km

Als u van natuur en cultuur houdt dan is dit een ideale route voor u! Deze route gaat namelijk dwars door het Drents-Friese Wold en komt langs een aantal mooie dorpen.

koeien nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Wapse Rond – 42 km

De route Wapse, rond gaat langs Boschoord, Zorgvlied, Diever en Wapse. Ook gaat deze route langs het nationaal park Drents-Friese Wold.

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute l Erop uit l 52,7 km

Deze route is perfect voor de fietsers die de oude historie van de dorpen wil ontdekken. Tijdens deze route kom je langs Vledder, Wilhelminaoord, Willemsoord, Noordwolde-Zuid, Noordwolde, Oosterstreek en Boschoord.

Qr-code Kolonie en Lindevallei

Fietsroute l Friese Wold l 44,2 km

Deze route komt door het prachtige natuurgebied Drents-Friese Wold, wat deze route perfect maakt voor natuurliefhebbers. 

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute l Drents-Friese Wold – 58,8 km

Deze route komt langs prachtige natuurgebieden genaamd het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Nationaal Park Dwingelderveld. Perfecte route voor de natuurliefhebbers dus.

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Uffelte – Doldersum – 59,3 km

Deze route loopt van Doldersum naar Uffelte. Tijdens deze route kom je door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Holtingerveld als natuurgebieden. Ook kom je door de dorpen Wateren, Havelte en Vledder.

 

Qr-code Kolonie en Lindevallei

Fietsroute – Veenhuizen – 63,9 km

Deze route gaat van Doldersum naar Veenhuizen. Onderweg kom je nog langs de parken Drent-Friese Wold en Fochteloërveen. Deze route is perfect voor zowel natuur als cultuur liefhebbers. 

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – de Kolonieen – 70 km

De route, De Koloniën start bij bezoekerscentrum Grenzeloos Doldersum en komt langs de verschillende dorpen WIlhelminaoord, Willemsoord, Steenwijkerwold, Steenwijk, Eesveen, Frederiksoord, Vledder, Oude Willem, Wateren, Zorgvlied en Boschoord. Ook komt u nog langs het natuurgebied Nijensleekerveld.

heideveld nabij Grenzeloos en Zo

Fietsroute – Dwingelerveld – 84,6 km

Tijdens de route Dwingelderveld kom je langs de natuurgebieden van Nationaal-Park Drents Friese Wold, het Canadameer en Nationaal park Dwingelderveld. De perfecte route voor natuurliefhebbers.

Fietsroute – het grote bos en de natuur – 58,8 km

Deze route brengt je dwars door Drents-Friese Wold. Ondertussen kan je het Canadameer en het Urnenveld bekijken. Geschikt voor iedereen die van natuur en historie houdt.

Fietsroute l Bosroute l 85,8 km

De Bosroute, gaat door de dorpen Vledder, Boschoord, Boijl, Langedijke, Diever en Oude Willem. Tijdens deze route kom je achter de historie van deze oude dorpen waardoor deze route perfect is voor de historie en cultuur liefhebbers.

Wandelroutes bij het verhaal van Zorgvlied

Qr-code Sterrebosroute

Wandelroute Doldersum – Lange Poel – 15,7 km

De route Doldersum – Lange Poel gaat langs de dorpen Boschoord, Zorgvlied en Wateren. Verder kom je nog langs het Canadameer, het informatiecentrum Huenderhoeve en de Schaapskooi Drents-Friese Wold. De wandelroute Doldersum- Lange Poel gaat dwars door het natuurgebied Drents-Friese Wold. 

vijf koeien nabij Grenzeloos en Zo

Wandelroute Doldersum – Zorgvlied – Boschoord – 16,8 km

Als u van de natuur houdt is dit een perfecte wandelroute. De route gaat door het nationaal park Drents-Friese Wold. Ondertussen komt u ook langs de uitkijktoren Doldersummerveld. Hier heeft u een prachtig uitzicht over het veld.

Heide nabij Grenzeloos en Zo

Wandelroute Knapzakroute Doldersum-Zorgvlied (K36) – 21 km

Deze Knapzakroute brengt je door de uitgestrekte bossen en heidevelden van Zuidwest-Drenthe. Onderweg maak je op allerlei plaatsen kennis met de negentiende-eeuwse geschiedenis van het gebied waarin de Maatschappij van Weldadigheid de hoofdrol vervulde.
Zo besloot de Maatschappij om in het dorp Zorgvlied een Landbouw-kundig Instituut op te richten. Hier zouden de kinderen van kolonisten, als ze goed konden leren, van de Maatschappij de kans krijgen om later opzichter te worden. In de praktijk kwam er echter niet al te veel van deze goede bedoelingen terecht.

 

Translate »