Cornelis plank | Zeeuwse zaligheid in Drenthe

Cornelis de Vogel

De Cornelis Plank is een Zeeuwse plank waar je van kan genieten in Drenthe. De Cornelis plank is gebaseerd op het verhaal van Cornelis de Vogel. 

Cornelis de Vogel werd in 1813 geboren op het Zeeuwse eiland Tholen. Toen hij zes jaar oud was, verloor hij zijn ouders en werd hij wees. In 1824 werd hij op transport gezet naar de Koloniën van Weldadigheid, waar hij als koewachter ging werken. Cornelis was maar 1,48 meter groot en waarschijnlijk daardoor uitgeloot voor militaire dienst. Hij overleed op 37-jarige leeftijd, vlak voor de geboorte van zijn vierde kind. Bij het opzetten van het bezoekerscentrum ontdekte Hellen, de eigenaresse, dat Cornelis haar betovergrootvader was. Een rare gewaarwording.

In combinatie met de plank krijgt u ook het “Werkende Wees biertje”. Dit biertje is ontwikkeld in samenwerking met bier brouwerij Maallust en ook gebaseerd op het verhaal van Cornelis de Vogel.

Werkende Wees
Werkende wees biertje

Cornelis plank

De Cornelis plank begint een brood plankje vooraf en als hoofdgerecht bestaat het uit drie verschillende Zeeuwse gerechten

  • Het Zeeuwse vispotje
  • Gepofte aardappel gevuld met garnalen, oude kaas een Zeeuwse zilte groente
  • Zeeuwse stoverij (rundvlees)

Dit alles voor €32,50 p.p.

 

Bijzonderheden

  • Vanaf twee personen te bestellen
  • U kunt dit op alle geopende dagen reserveren

RESERVEER HIERONDER:

Cornelis plank reservering! Vanaf 16 juli te reserveren.

Klik het blokje Cornelis plank aan!

13 + 5 =

Translate »