Bent u toe aan een welverdiende vakantie? Kom dan in alle rust genieten van de natuur in Drenthe bij Grenzeloos. Deze provincie staat er immers al jaren om bekend dat het een mooie en rustgevende omgeving heeft. Behalve genieten van alle rust en ruimte kunt u in Drenthe ook verschillende uitjes doen. Hierbij kunt u denken aan het bezoeken van de welbekende dierentuin, een museum of één van de bezienswaardigheden. Het maakt niet uit wat u kiest, want er is voor ieder wat wils. Hieronder laten wij u graag al onze favoriete uitjes in Drenthe zien. 

1. Wildlands Adventure Zoo Emmen 

De meest bekende dierentuin van het noorden is Wildlands Adventure Zoo in Emmen. In deze dierentuin ervaart u een nieuw concept waarbij de dieren gecombineerd zijn met diverse attracties. Hierdoor is het mogelijk om een wereldreis in slechts één dag te maken. Kies bijvoorbeeld eens voor een boottocht die u langs alle dieren uit de jungle brengt. Of kies ervoor om op avontuurlijke safari te gaan om de neushoorns en giraffes van dichtbij te bekijken. Een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen mag zeker weten niet ontbreken tijdens uw verblijf in Drenthe. 

2. Drents museum 

Bent u een echte kunstliefhebber? Dan maakt een bezoek aan het Drents museum uw vakantie compleet. Dit museum heeft een karakteristiek uiterlijk, waardoor het een kunstwerk is om naar te kijken. Toch is het Drents museum bekend geworden door alle spraakmakende exposities die hier ieder jaar weer te zien zijn. Zo is het momenteel mogelijk om de kleurrijke creaties van de wereldberoemde kunstenares Frida Kahlo te bewonderen. In de expositie Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo ziet u niet alleen haar kunstwerken, maar komt u ook meer te weten over haar opvallende verschijning en roerig leven. Een expositie die zowel kunstliefhebbers als amateurs met veel lof hebben beoordeeld. 

3. Hunebedden 

Denk je aan Drenthe, dan denkt u natuurlijk aan de hunebedden. Deze grote stenen liggen door de gehele provincie verspreidt en kenmerken zich door hun opvallende verschijning: opgestapelde stenen. Ieder jaar weer verbazen veel toeristen zich erover dat het vroeger mogelijk was om de grote en zware stenen op elkaar te bouwen zonder gereedschap. Van geschiedkundigen weten we inmiddels dat onze voorouders dit niet deden als tijdverdrijf, maar om praktische redenen. Een hunebed is een prehistorische grafkamer waar vroeger mensen in werden begraven. Hiermee heeft een hunebed dus eigenlijk dezelfde functie als dat wij tegenwoordig een kerkhof hebben.  

4. Rensenpark 

Besluit u om een dagje te gaan shoppen in Emmen? Combineer dit uitje in Drenthe dan eens met een bezoek aan het Rensenpark. Dit park bevindt zich op de plek waar tot 2015 het oude dierenpark van Emmen zat en dit is nog terug te zien aan de inrichting van het park. In het Rensenpark vindt u niet alleen de oorspronkelijke wandelpaden, maar is het ook nog goed te zien waar bepaalde verblijven zaten. Zo is de gehele savanne nu begaanbaar en is het olifantenverblijf nog geheel intact. Behalve de overgebleven verblijven zijn er ook verschillende creatieve ondernemers in het park gevestigd die u nergens anders vindt. 

5. TT Assen 

Het meest bekende uitje in Drenthe blijft de TT Assen. Dit is een circuit dat al jaren gebruikt wordt voor de MotoGP, WK Superbike en de DTM. Hiermee is de TT Assen een geliefd circuit voor spectaculaire race-evenementen. Ieder jaar weer wordt bijvoorbeeld de komst van de MotoGP groot gevierd in Assen met veel muziek en gezelligheid. Dit is het moment van het jaar dat het ontzettend druk is in de stad en dat is niet zo gek aangezien er publiek vanuit heel Nederland naartoe komt. Behalve de welbekende races is het ook mogelijk om op bepaalde dagen het circuit en het bijbehorend museum te bezoeken.  

6. ‘t Hemelriekje 

Tijdens warme zomerdagen is ‘t Hemelriekje de plaats van Drenthe om eens even lekker te dobberen in het verkoelende water. Dit meer beschikt over schitterend turquoiseblauw water en heeft meerdere stranden waar u uren in de zon kunt liggen. Hierdoor voelt het even alsof u zich waant in een tropisch paradijs. Een bezoek aan ‘t Hemelriekje maakt uw zomerse vakantie helemaal perfect! 

7. Kamp Westerbork 

Wilt u meer weten over de geschiedenis van Nederland? Dan kunt u als uitje in Drenthe het historische kamp Westerbork bezoeken. Dit kamp werd tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt om joden, zigeuners en homoseksuelen te vervoeren naar één van de meest beruchte vernietigingskampen. Door de grote rol die dit kamp in het verleden heeft gespeeld, is dit de plek om meer over de slachtoffers te weten te komen. Zo komt u tijdens uw wandeling door het kamp niet alleen meerdere gedenkstenen tegen, maar ziet u ook de verblijven waar vroeger in verbleven werd. Een bezoek aan kamp Westerbork is ontzettend indrukwekkend en daardoor één van de populairste uitjes in Drenthe.  

Meer dan alleen uitjes in Drenthe 

Bij Grenzeloos begrijpen wij als geen ander dat u niet alleen voor de rust bij ons komt verblijven, maar natuurlijk ook wil ontspannen. Om echt even helemaal tot rust te komen hebben wij meerdere uitjes geselecteerd waarbij u niet tijdsgebonden bent. Zo kunt u gerust de hele dag door het Rensenpark of Wildlands Adventure Zoo lopen. Vindt u meerdere uitjes in Drenthe te veel worden om te bezoeken? Dan is het mogelijk om van de wonderen uit de natuur te genieten door een wandelroute te volgen. Wilt u het avontuurlijker aanpakken? Kies dan voor een rustgevende fietstocht dwars door de Drentse natuur. Hiermee biedt Drenthe dus meer dan alleen uitjes. 

Uitjes in Drenthe

Gaat u binnenkort op vakantie in Drenthe? Bekijk dan snel welke spraakmakende uitjes u allemaal kunt doen in deze groene provincie. 

Clicks
Translate »