Uit de streek op je bord
Vanavond werken we niet met een À la carte kaart.
Chef kok Gerard heeft met zijn team op bepaalde dagen de kaart er even uit gehaald en gaat dan geheel streekgericht koken.
Dit gaan we op de volgende datums doen:
– Do 23 oktober ✔
– Do 6 november ✔
– Do 4 december
– Do 18 december
– Do 5 februari 2026
– Do 5 maart 2026
Voor wie:
Voor iedereen die van verrassend eten houdt met een knipoog naar de omgeving.
Locatie :
in ons Restaurant – Boijlerstraat 12 – 8386 XE – Doldersum
Tijdstip :
Start 18.00 uur /18.30 uur
Laat je verrassen door het gekookte 3 gangendiner uit de streek door Chef kok Gerard en zijn team.
Kosten: € 39,50 pp excl. Consumpties
Geef bij voorkeur wel, via het contactformulier of u gaat voor vlees of vega
Het menu voor 4 december en 5 februari ziet er als volgt uit!
We starten met een amuse
Voorgerecht
-
Een glaasje pompoensoep met een crunchy topping van pompoenpitten en gedroogde cranberry’s
-
Steak tartaar van rundvlees
-
Bavarois van augurk met een sesamecracker
-
Portobello gevuld met boerenkool
Kiest u voor de vegetarische variant, dan serveren wij een steak tartaar van wortel
Hoofdgerecht
Een plank met twee stoere gerechten:
-
Stoofpot van Drentse kievitsbonen en Drentse turf
-
Scharrelkipfilet met hartige taart van palmkool, gehakt en pastinaakpuree, geserveerd met kersensaus
Kiest u voor de vegetarische variant, dan serveren wij:
-
Palmkoolquiche met ricotta en Parmezaanse kaas
-
Fusilli uit de oven met tomatensaus, broccoli, selderij, wortel en Italiaanse kruidenkaas
Nagerecht
We sluiten af met:
-
Panna cotta van de 7 Kaasboerderij met een boekweitkoekje en blauwe bessensaus
Benieuwd wat we serveren op 18 december en 5 maart?
We starten met een amuse
Voorgerecht
-
Knolselderij–pastinaaksoep met bieslookolie en een crouton van bagel chips
-
Krokant buikspek met een chuncky salsa van tomaat en gerookte amandelen
-
Konings-oesterzwam met pompoenpuree, groene asperge en krokante uitjes
Kiest u voor de vegetarische variant, dan serveren wij een steak tartaar van wortel
Hoofdgerecht
-
Rouleau van parelhoen met perencompote en een lolly van geitenkaas, geserveerd met vadouvanmayonaise
-
Hertenstoof met Friese woudbonen
Kiest u voor de vegetarische variant, dan serveren wij:
-
Beet Wellington met champignonsaus
-
Fusilli uit de oven met tomatensaus, broccoli, selderij, wortel en Italiaanse kruidenkaas
Nagerecht
We sluiten af met:
-
Drentse heidehangop met stoofperensiroop
-
Vanilleroom van boerenmelk met een laagje karamel van heidehoning
We halen alle ingrediënten voor onze gerechten bij lokale bedrijven uit de omgeving,
binnen een straal van ongeveer 15 kilometer rond Doldersum.