Storytelling | Grenzeloos Drente | Verhalen over ons en meer!

\Welkom bij Grenzeloos Slapen-Eten-Beleven

Op een dag  (jaartal 2000) kwam Eduard thuis, op dat moment agrariër in het dorp Doldersum. Hij zei, we gaan het roer omgooien. We blijven in Doldersum, maar we bouwen het agrarische bedrijf af. Hellen wat vind je ervan? Op dat moment apothekersassistente en dacht, wat wil je dan gaan doen.

Wat er gebeurde

De camping in het dorp stond te koop (2001) grensde aan het eigen land van de boerderij. Is dat niet iets voor ons. Dan gaan we de camping uitbreiden. 

Horeca ervaring was er niet, maar een gehaktbal en een uitsmijter moet lukken. Zo gezegd zo gedaan.  Hellen gaf haar baan op, de boerderij kwam een ander plan op en de camping met klein restaurant werd gekocht.  Nu 23 jaar later weten we niet of we het zo hadden gedaan.    

De camping

Werd rigoreus aangepakt, andere infrastructuur en de uitbreiding die we dachten kon bestemmingsplantechnisch niet. Ja echt, het leek wel het programma het roer om, niet over dingen nagedacht.
Er werd een chaletpark geboren en we gingen de kavels verkopen met een bepaald type chalet erop.

Dit alles ging gestaag.  Nu 23 jaar later is het volgebouwd, maar uiteindelijk 9 kavels in eigen bezit gehouden voor de realisatie van de Welstaete suites. Hotelkamerhuisjes met eigen keukenblokje, badkamer, tweepersoonsbed, zitje, tv en uitzicht over het veld met een mooie veranda. Eigen parkeerterrein. Ideaal voor de rustzoeker. 

Het restaurant

Wat was het achteraf een oude bende. Wat hebben we veel op moeten knappen. Boomschorsterras, werd verhard terras. Toiletgebouw werd een mooie zaal met landelijke uitstraling. Terras achter met kapschuur. De keuken geheel in 2023 vernieuwd en de voorzaal hip gemaakt. Een bezoekerscentrum gerealiseerd. Groot parkeerterrein en nu zijn we nog steeds aan het verduurzamen.  Ondertussen de formule Eten op de rit krijgen. Pfff dat is niet niks. Met vallen en opstaan, staan we nu waar we zijn. En dat is mede dankzij ons fijne team mensen, die we in de loop van de jaren hebben gebonden aan Grenzeloos.  

De slaap accommodatie

Tot 2013 was hotel Doldersum in het bezit van Jan Schipper. (papa van Eduard).  Helaas ging het met de toenmalige exploitanten niet goed.  Eduard dacht, misschien moeten we het er wel bij gaan runnen. En ja hoor, zo is het gegaan.  € 0,00 omzet in het boek en nu kan de formule van Grenzeloos niet meer zonder de bedden.  We hebben daar 16 kamers van eenvoudig tot ruim met uitzicht. Eduard heeft iedere ochtend een goed ontbijt staan. De tuin is er prachtig, dus met mooi weeer ontbijten in de tuin, geen probleem.   En nu is de volgende stap een buffet realiseren, zodat we voor buitenaf (regionale gasten, of gasten uit accommodaties, waar geen ontbijt gedaan wordt), mee te laten genieten van het bourgondische Doldersumse ontbijt.  April 2025 zal dit gereed zijn. 

Toekomst

We willen het bedrijf Grenzeloos Slapen Eten Beleven optimaliseren. Maar ook de panden nog meer verduurzamen.

Team

De mensen die bij Grenzeloos werken, moeten passie voor de horeca hebben, maar ook meedenken in de innovatieve ontwikkelingen die de recreatiegast met zich meebrengt.  Dingen ontwikkelen, dan omzetten tot iets en vervolgens tot werkelijkheid realiseren.

We maken als team van alles mee!

Hier zullen we kleine storytelling verwoorden, serieus, verdrietig en soms lachwekkend. 


 

Translate »