Beleefweek 2023

In de week van 15-22 september is er van alles in onze omgeving te beleven. 

Het complete programma is te vinden op deze website

Bij Grenzeloos is 16 september markt op locatie

Deze dag is er een streekmarkt bij Grenzeloos – Slapen – Eten – Beleven.
De markt is van 11.00 tot 16.00 uur
De markt draait om lokale en duurzame producten. Dit zijn alle deelnemers. Ook is ons restaurant geopend dus is er ook een mogelijkheid voor een lekkere lunch of een gebakje en meer. Tijdens de markt er is ook live muziek wat wordt verzorgd door de Ministry of Blues / Wilfred Vermeulen. Zeker de moeite waard voor een leuk middagje weg!

Speciale beleefhap
Tijdens de beleefweek kunt u genieten van een speciaal samengestelde beleefhap. U kunt kiezen uit koffie met iets lekkers ( € 5), soep met een broodje ( € 10) of een borrelhap (€ 7,5). Dit is ook mogelijk tijdens de markt.

Rondleiding door Bezoekerscentrum

Wat: In 2022 is het bezoekerscentrum bij Restaurant Grenzeloos gerealiseerd.  Via diverse verhalen proberen we gasten meer inzicht te geven wat er te beleven valt in deze omgeving.  Deze bezichtiging kan versterkt worden door een rondleiding.
Datum: 15, 16, 17, 20, 21 september
Waar: Boijlerstraat 12 – 8386 XE – Doldersum
Hoe laat: Vanaf 11.30 – 15.30 uur
Wie: Cultuursnuivers
Aanmelden: Ieder uur doen we een rondleiding persoonlijk. 
11.30 uur – 12.30 uur – 13.30 uur – 14.30 uur – 15.30 uur (dus 5 x)

Deze rondleiding kunnen jullie reserveren via de onderstaande link. Vul dit in wanneer dit voor u uitkomt.

Aanmelding rondleiding

Datum

Tijd

7 + 7 =

Fietsbeleefroutes “met Dieuwertje door Drenthe”

Wat: Ontdek de verhalen van Zuidwest-Drenthe! Tijdens de 6 fietsbeleefroutes zijn er diverse stops met videoberichten van Dieuwertje Blok. Zij vertelt u alles over onze bijzondere regio.  De routes Nationale Parken van 60 km en Sporen uit de Tweede wereldoorlog van 63 km liggen voor een groot deel in de Drents-Friese grensstreek.
Datum: Alle dagen
Waar: Drents-Friese Grensstreek:  Startmogelijkheid vanaf Camping Diever, Hotel Grenzeloos Doldersum en/of RCN de Noordster Dwingeloo
Hoe laat: 
Hele dag
Wie: 
Fietsliefhebbers
Aanmelden: 
Niet nodig
Meer info: 
Fietskaart met Dieuwertje door Drenthe, te verkrijgen bij Toerist info’s en recreatie ondernemers. De fietskaart kost €3,50 maar is ook online beschikbaar.

Route: Onderwijs in de koloniën van Weldadigheid

Route: Sporen uit de oorlog
Werkkampen Diever – Vledder (monument Doldersum)

Route: Nationale parken

Goodie bag

Voor de eerste 50 deelnemers aan de beleefweek bij elk van deze drie gastheren: Camping Diever, RCN de Noordster en bij Grenzeloos- Drenthe, ligt een gevulde tas klaar met onder andere een fietskaart, potje honing, zoekkaart en nog veel meer.  Dus stap op de fiets, trek uw wandelschoenen aan en doe mee aan een van de activiteiten die in de beleefweek georganiseerd worden.

Maakt u de mooiste foto?

Bent u op pad tijdens de beleefweek en deelt u uw foto’s met ons, dan maakt u kans op een  overnachting (max 4 personen) bij een van de gastheren Camping Diever of RCN de Noordster of een heerlijke lunch bij Grenzeloos-Drenthe voor het hele gezin.

U kunt de foto’s sturen naar beleefweekDFG@ivn.nl. De prijswinnaars worden eind september bekend gemaakt.

Translate »