Beeldschoon & Weldadig KunstRondje

U kunt een leuke dag uit plannen in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. U start de dag bij Galerie ‘Beeldschoon’ bij de Pol en vervolgens gaat u lunchen bij Grenzeloos in Doldersum.

Weldadig Kunst- Lunch- en Cultuur arrangement De Pol/Doldersum

Galerie ‘Beeldschoon‘ is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied de Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese. 
Grenzeloos ligt in het pittoreske Doldersum, in het prachtige decor van 3 Nationale Parken, tussen twee bosrijke gebieden met een unieke flora en fauna. Bovendien ligt Grenzeloos midden in het gebied van de Koloniën van Weldadigheid, die sinds 2021 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen, monumenten en musea bezoeken.

Ton & Ria Rietveld ontvangen u rond 10:30 uur bij De Pol met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna kunt u de Galerie ‘Beeldschoon’ met aangrenzende beeldentuin bezoeken. Er is veel kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines. Rond 12:00/12:30 uur verlaat u De Pol. Ten afscheid krijgt u nog een zakje bloemenzaad mee. Daarna gaat u richting Grenzeloos. De circa 16 km kunt u per fiets of met de auto afleggen. Bij Grenzeloos staat rond 13:00 uur een heerlijke lunch bereid met ambachtelijke producten door de koks met liefde en passie klaargemaakt. U mag plaatsnemen in het restaurant of in de zomer op het terras. 
Bij de entree van Grenzeloos vind je 2 kunstwerken “Fietser” van kunstenaar Gerrit van Emous. Binnen in het bezoekerscentrum zijn er fiets-wand-objecten ook van Gerrit van Emous te bewonderen.

Inbegrepen in het arrangement:
– Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis zakje bloemenzaad.
– Weldadige huisgemaakte lunch bij Grenzeloos bestaande uit soep, rustiek brood met carpaccio & rustiek brood met kroket. 
– Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig KunstRondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje. Routes zijn hieronder ook verkrijgbaar via de Spacetime Layer app (start locatie Doldersum).
– Bij aankoop van een kunstwerk bij Galerie ‘Beeldschoon’ ontvangt u een korting van 5%.

Het arrangement is te reserveren via mail: info@grenzeloos-drenthe.nl of 0521-387182.
Van april t/m oktober 2024 (kijk onderaan de pagina voor openingstijden). Wel graag van te voren reserveren!!

Beeldschoon & Weldadig KunstRondje – 49 km

Geniet van Kunst, cultuur en natuur! Dit KunstRondje van 49 kilometer is zowel per fiets als met de auto te maken. Het brengt je langs meer dan vijftien unieke locaties in de Vrije Koloniën van Weldadigheid.
Bewonder op de diverse locaties kunst van Expositie Beeldschoon. Ton en Ria Rietveld vertegenwoordigen talrijke kunstenaars. Ze kiezen kunstwerken uit die perfect passen bij de locaties. Hun eigen beeldentuin is beslist de moeite van het bezoeken waard! Je voelt de liefde voor kunst.

Fietsroute Museumroute – 28,4 km

Deze route brengt u langs ‘De schatkamers van Westerveld’. Breng een bezoek aan het Zeemuseum Miramar en Museum Valse Kunst in Vledder, het OERmuseum in Diever en Museum de Proefkolonie in Frederiksoord. Vier uiteenlopende musea die van uw fietstocht, door de prachtige Drentse dorpen en natuur, een ware belevenis maken. Natuur en cultuur komen hier samen!

Fietsroute Weldadig Rondje – 49,6 km

Deze fietstocht gaat langs de bijzondere monumenten in de Vrije Koloniën van Weldadigheid en brengt je onder andere naar Doldersum, Vledder, Frederiksoord en Wilhelminaoord. Ook kom je onderweg in verschillende Desperado Koloniën.

Translate »