Activiteiten in Drenthe

Maak uw vakantie in Drenthe compleet met de leukste activiteiten!

Bekijk onze kamers

Komt uw gezin binnenkort vakantie vieren in Drenthe? Dan begrijpen wij bij Grenzeloos als geen andere dat u tijdens uw vrije dagen niet alleen wilt ontspannen, maar natuurlijk ook leuke activiteiten wilt doen. Tijdens deze activiteiten staat het samenwerken centraal wat ervoor zorgt dat uw gezin nog hechter wordt. Maar wat zijn nou precies geschikte activiteiten om in Drenthe te doen? Lees snel verder en ontdek onze favoriete familieactiviteiten!

 

1. ATB-tocht

Wanneer uw gezin dol is op uitdagingen, dan is de ATB-tocht een uitstekende keuze. Deze route bevindt zich in het Dwingelderveld en is ongeveer 25 kilometer lang. Wat de ATB-tocht bijzonder maakt is dat u hierbij de ongerepte natuur van Drenthe verkent op een mountainbike. Zo rijdt u over zandpaden, door bossen, langs vennetjes en over de kleurrijke heidevelden. Hiermee krijgt u in één keer alle verschillende facetten van de prachtige Drentse natuur te zien. Heeft u jonge kinderen en wilt u een ATB-tocht doen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, want deze fietsroute staat erom bekend dat het de perfecte route is voor beginners. Hiermee halen kinderen net zoveel plezier uit de ATB-tocht als ervaren fietsers.

2. Boogschieten

Wie is in uw gezin de beste Robin Hood? Kom erachter door eens met uw gezin te gaan boogschieten middenin de Drentse natuur. Al jaren is dit één van de meest geliefde activiteiten in Drenthe en dit is niet voor niets. Tijdens het boogschieten kan je namelijk de kunsten van uw partner, zoon of dochter bewonderen onder het genot van een drankje. Voordat u dit kunt gaan doen, leert u eerst onder begeleiding hoe u met een pijl het doelwit moet raken. Dit vergt energie, volledige rust en uiterste concentratie. Wie raakt er het vaakst het doelwit?

3. Boerengolf

Vrijwel iedereen in Nederland heeft ooit wel eens midgetgolf gespeeld. Dit is al eeuwen een geliefde activiteit onder gezinnen. Maar wist u dat de boeren uit Drenthe hun eigen variant hierop hebben bedacht? Het boerengolf is een relatief onbekend activiteit in Drenthe, maar biedt volop plezier voor het gehele gezin. Bij deze activiteit gaat u gewapend met een stick, een klomp en een bal met een groepje door het weiland van een boer. Om aan de slag te gaan krijgt u een speciale kaart mee waarop alle holes te vinden zijn. De bedoeling van boerengolf is dat u de bal, tussen de koeien, door het weiland moet slaan richting de desbetreffende hole. Wanneer uw bal zonder een stuit tot stilstand komt, dan heeft u een welverdiende ‘hole in vlaai’ te pakken.

4. Kanovaren

Doet u liever een sportieve activiteit met uw gezin? Dan kunt u ervoor kiezen om te gaan kanovaren. Hierbij maakt u op een bijzonere manier kennis met de kunstzinnige Drentse natuur. Dit doet u door met uw kano over het water te varen. Wanneer u blijft overnachten bij Grenzeloos, dan is het mogelijk om te gaan kanovaren op het Linthorst-Homankanaal en het Vamkanaal. De oevers van deze kanalen zijn aan beide kanten begroeid met bomen en struiken. Dit zorgt ervoor dat u een mooie belevenis krijgt in het hart van Drenthe.

5. Speurtochten

Kinderen zijn er dol op: speurtochten! Wanneer u samen met uw kinderen vakantie gaat vieren in Drenthe, dan mag deze avontuurlijke activiteit zeker weten niet ontbreken. Bij Taribush uitjes zijn ze al jaren gespecialiseerd in het verzorgen van de leukste speurtochten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om samen met uw gezin speurtocht de Drijfjacht te doen. Hierbij gaat u op puzzeltocht dwars door de weilanden en over landgoed Vossenberg. Wanneer iemand in uw gezin slecht ter been is, dan kunt u het beste kiezen voor de speurtochten in het Dwingelderveld.

Activiteiten in Drenthe georganiseerd door Grenzeloos

Komt u samen met uw gezin overnachten bij Grenzeloos? Dan is het belangrijk om te weten dat wij graag uw vakantie in Drenthe tot een onvergetelijke ervaring maken. Dit doen wij door onder andere verschillende activiteiten in Drenthe aan te bieden voor onze gasten. Zo hebben wij al enkele jaren ervaring met het organiseren van een gezellige pubquiz, het raadselachtig spel Moord in Doldersum en het kastelen bosspel. Al deze activiteiten in Drenthe zijn geschikt voor zowel jong als oud en hebben samenwerken hoog in het vaandel staan. Met welke activiteit verrast u uw gezin?

 

Translate »