Hotel Koloniën van Weldadigheid

De Koloniën van Weldadigheid bezoeken

Welkom in de Koloniën van Weldadigheid, een uniek decor waarin natuur en cultuur elkaar raken. Hier richtte Generaal Johannes van den Bosch 200 jaar geleden de Maatschappij van Weldadigheid op. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van zijn gedachtegoed in het gebied nog te zien. Sinds 2021 staan deze unieke Koloniën bovendien op de UNESCO Werelderfgoed-lijst. De Koloniën zijn omringd door drie schitterende Nationale Parken: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld. Grenzeloos is een prachtige uitvalbasis voor uw fiets- of wandeltocht. Bovendien zijn er prachtige musea te vinden zoals: het Gevangenismuseum en Museum de Proefkolonie. Voor een bezoek aan de Drentse Koloniën raden wij dus een meerdaags bezoek aan. Er is genoeg te zien en te beleven in het gebied!

Op zoek naar een Hotel bij de Koloniën van Weldadigheid?

Ben jij op zoek bent naar een hotel bij de Koloniën van Weldadigheid? Dan is Grenzeloos in Doldersum jouw beste keuze! Doldersum ligt op een paar kilometer afstand van Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord, Veenhuizen en Ommerschans. Je stapt zo op de fiets of in de auto om deze rijke geschiedenis te ontdekken vanaf Hotel Grenzeloos in Doldersum. Wees welkom!

Hotel Grenzeloos in Doldersum

Hotel Grenzeloos is uw alles-in-een locatie in Drenthe voor dagjes uit en nachtjes weg. Wij zitten in het dorpje Doldersum. In restaurant Grenzeloos kan je heerlijk eten. Onze chefs werken altijd met natuurlijke, verse en vaak ook regionale producten. Hotel Grenzeloos is op loopafstand van het restaurant. Het hotel beschikt over 16 landkamers en 5 losstaande natuurhuisjes.

Kortom: het is een prachtig gebied rond Hotel Grenzeloos, waar cultuur en natuur elkaar raken. Bezoek de Koloniën van Weldadigheid en bekijk de beschikbaarheid van de landkamers en natuurhuisjes van Hotel Grenzeloos.

Translate »