Geniet van onze speciaalbieren

Princen op de tap en speciaalbier op fles.

Heerlijke dranken

Bij ons kunt u genieten van heerlijk Princen bier en Maallust speciaalbieren. Heeft u toch liever een lekkere wijn, dan bieden wij duurzame wijnen aan van The Green Wine Company.

Princen bier

Princenpils staat voor een puur, zuiver en traditioneel gebrouwen pils met een royale smaak. Het is een product van Hollandse bodem, met een smaakervaring als door een ‘Koninckrijk gegeven’. Het is een categorie 1 Pils met een alcoholpercentage van 5 en een stamwortgehalte van 11,6% plato. Pils, ook wel “Pilsener”, is het meest gedronken bier in Nederland! Pils wordt door de meeste mensen ook wel bier genoemd waardoor de verwarring is ontstaan dat bier en pils hetzelfde zijn. Dat is dus niet zo! Pils is wel bier, maar (speciaal) bier is geen pils. Naast pils zijn er dus heel veel andere biersoorten, maar pils wordt, vanwege het ingewikkelde brouw procedé, gezien als de Rolls Royce onder de biersoorten.

Princen bier bij Grenzeloos en Zo
maallust speciaalbier bij Grenzeloos en Zo

Maallust speciaalbier

Een aantal investeerders, ca. 20 in totaal, hebben het initiatief genomen en hebben ca. 6 ton op tafel gelegd om het gebouw van de voormalige graanmaalderij van de ondergang te redden door er een bierbrouwerij in te vestigen. Alle ‘jongens’ hebben in de brouwerij geïnvesteerd en steken de handen flink uit de mouwen bij de metamorfose van het monument. De initiatiefnemers Henk Timmerman en een select groepje van 25 bierliefhebbers die zichzelf de ‘zware jongens’ noemen hebben zich het bier van Brouwerij Mommeriete goed laten smaken en daarom zijn Gert en Carina Kelder van Brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen betrokken bij het opzetten van de brouwerij. Tevens ook om als parttime brouwers in het project te stappen. Hier is het brouwen van Maallust speciaalbier begonnen.

Brouwerij Mommeriete brouwt ook in opdracht van anderen. De productie hiervan kan deels naar Veenhuizen zodat er in Gramsbergen zelf meer capaciteit ontstaat voor hun eigen bier. In Veenhuizen kan bijna 1500 liter gebrouwen worden tegen 450 in Gramsbergen.

The Green Wine Company

The Green Wine Company heeft als doel om samen met zijn gepassioneerde wijnboeren duurzame wijnen uit een gebalanceerd ecosysteem in de wijngaarden te creëren. Tussen de wijnranken van deze wijnboeren kunnen de insecten nog rustig leven en de bloemen rustig verder groeien. De natuur krijgt de ruimte om zijn gang te gaan en wordt daarbij niet geholpen of geremd door het gebruik van bestrijdingsmiddelen of groeiversnellers. Ook op deze manier blijven wijnranken gezond en produceren deze mooie druiven voor een duurzame wijn.

De wijnen van The Green Wine Company komen uit het bekende wijngebied La Mancha in Spanje.

wijn bij Grenzeloos en Zo